Nordic Fungin logo

Tiimi

Christian

Christian Lankinen

Christian (kasvot kameraan päin) on Nordic Fungin perustaja ja eteenpäin vievä voima.

Christian Lankinen on ekometsätalouden insinööri Lapin Ammattikorkeakoulusta, permakulttuurisuunnittelija sekä kauppatieteiden maisteri. Hän kirjoitti lakkakäävän viljelystä opinnäytetyn vuonna 2015 Lapin AMK:lle.

Christian puhuu neljää kieltä sujuvasti ja hieman venäjää sekä espanjaa. Vuonna 2014 Lankinen toteutti sienipuhdistus tutkimuksen puutarhuri ja muusikko Lauri Mikkosen kanssa luonnonvarakeskuksen vanhemman tutkijan Rainer Peltolan johdolla. Saastuneiden vesien ja maa-alueiden puhdistus sienirihmaston avulla ja sienten lääkinnälliset ominaisuudet kiinnostavat Christiania kovasti.

Hän suoritti metsäinsinöörin harjoittelun keskieuroopan suurimmassa lääkesieniymppejä myyvässä yrityksessä Lorinin oppilaana.

Aikasemmin Lankinen on työskennellyt ISIA lumilautaopettajana Board.at lautakoulussa Itävallassa, Naeba Skischoolissa Japanissa ja Rukan hiihtokoulussa. Hän on myös toiminut tennisvalmentajana Oulun ja Rovaniemen verkkopalloseurassa ja tehnyt metsätöitä omassa metsässänsä.

Permakultuurista innostunut, nuoren pojan isä Lankinen perusti Rovaniemen kaupunkiviljelijät vuonna 2014. Hän kiertänyt ekokyliä ympäri Eurooppaa ja on Suomen kestävän elämäntavan yhdistyksen jäsen. Talvella 2015-2016 hän toi Suomeen kaksi kansalaisjärjestöä, joiden tavoite on maksimoida ihmisten ja luonnon hyvinvointia. Copiosis Finland, Nature's Rights.

Christian on tehokas luomaan ympärilleen toimivaa, inspiroivaa verkostoa ja täten luomaan paikallisia muutoksia, jotka usein tähtäävät kestävän kehityksen mukaisiin vaihtoehtoihin ja niiden esilletuomiseen. Hän on suuresta sydämestään hyvin optimisti ja uskoo vahvasti meidän jokaisen mahdollisuuksiin vaikuttaa ja luoda muutoksia, eikä hän pelkää sanoa ääneen epäkohtia. Hän laittaa itsensä alttiiksi hyvän asian puolesta, koska tietää myös että kyse on jostain suuremmasta kuin hänestä. Christian inspiroi kanssakulkijoita elämällä yhä enenevässä määrin yhteisöllisten ja omavaraisten arvojen mukaisesti.

-Ulla-Maija Takkunen, kestävän puutarhahoidon ammattilainen

Antti

Antti Laukkanen

Antti hoitaa Nordic Fungin nettisivujen teknisen puolen.

Antti Laukkanen hoitaa Nordic Fungin nettisivujen teknisen puolen.

Antti itseoppinut koodaaja, joka pyrkii maksimoimaan ihmisten ja luonnon hyvinvoinnin. Hänen taustaltaan löytyy niin urheilua, musiikkia, itsen löytämistä kuin kansalaisaktivismiakin.

Tällä hetkellä Antin ajasta eniten vie maailman parantaminen, nettisivujen tekeminen, jalkapallo ja muu liikkuminen. Luonnossa liikkuminen on Antista ihan parasta, kunhan siellä vaan on tarpeeksi lämmintä.

Antti pitää filosofista keskusteluista eikä juuri kieltäydy, kun sellaiseen tarjoutuu tilaisuus. Hänen mottonsa onkin: "Mielipiteeni voi muuttua, mutta ei se, että olen oikeassa."